یکی از مهم ترین مواردی که آقایان در زیبایی خود به آن اهمیت زیادی می دهند، مسئله پرپشتی موها است. حجم موها، ضخامت موها و سالم بودن موی سر تاثیر زیادی در جذابیت چهره و افزایش اعتماد به نفس آقایان دارد. از این رو معمولا مردانی که دچار ریزش یا کم پشتی مو می شوند، به سرعت به دنبال یافتن راه حلی برای درمان این مشکل هستند. اما تا زمانی که علت اصلی مشکل ریزش مو به درستی تشخیص داده نشود، نمی توان درمان موثری برای آن پیدا کرد. در واقع حتی اگر روش درمانی خاصی را پیش رو بگیرید، احتمالا بعد از گذشت مدت زمانی با شکست مواجه شده و علائم ریزش مو، مجددا به حالت قبل باز می گردند. در این مطلب می خواهیم عوامل ریزش مو در آقایان را مورد بررسی قرار داده و بهترین روش های درمانی را به شما معرفی کنیم.
عوامل ریزش مو در آقایان
یکی از نقطه ضعف هایی که می توان در بسیاری از مردان به آن اشاره کرد، مشکل کم مویی، کچلی یا ریزش موی شدید است. این مشکل می تواند تا حد زیادی اعتماد به نفس افراد را کاهش داده و آن ها را منزوی کند. مردان به دلایل مختلفی دچار ریزش مو می شوند. گاهی اوقات این ریزش مو تنها در بخش های خاصی از سر اتفاق می افتد و گاهی نیز به صورت کلی سر را با کم مویی مواجه می کند.
در هر صورت این مشکل بسیار ناراحت کننده و آزاردهنده است. البته برخی افراد آنچنان نسبت به موضوع ریزش مو حساس هستند که نمی دانند این مسئله تا زمانی که شدت نگرفته چندان جدی نیست. یعنی اگر در طول روز بین 50 تا 100 تار مو را از دست بدهید، این مسئله کاملا طبیعی است و برای آن جای نگرانی وجود ندارد. اما اگر روند ریزش مو از این حد فراتر رفت، لازم است به دنبال کشف علت باشید تا بتوانید جلوی مشکل را پیش از جدی شدن آن بگیرید. در ادامه با مهم ترین عوامل ریزش مو در آقایان آشنا می شویم.
عوامل ارثی و ژنتیک
درصد زیادی از مشکلات ریزش موی آقایان به عوامل ژنتیکی برمی گردد. برخی افراد مشکل کم مویی و ریزش مو را از پدر یا مادر خود به ارث می برند. این مسئله به نظر می رسد جزء جدی ترین عوامل ریزش مو در آقایان باشد که درمان آن کمی زمان بر بوده و در مواردی فقط تا مراحلی جواب می دهد. جالب است بدانید که بیشتر آقایان ژن کم مویی یا ریزش مو را از مادر و خانواده مادری خود به ارث می برند. پس اگر دچار کم مویی هستید، بهتر است به پیشینه خانوادگی مادر خود توجه کنید.
استرس و اضطراب
استرس، اضطراب، تنش و مشکلات عصبی از شایع ترین عوامل ریزش مو در آقایان هستند. در زندگی پر تنش و سخت امروزی، استرس و اضطراب امری اجتناب ناپذیر است و تنها در برخی موارد می توان این احساسات را کنترل و مدیریت کرد. معمولا ریزش موی شدید، یکی از واکنش های بدن در برابر استرس است.
استفاده از محصولات و شوینده های نامناسب
یکی دیگر از عوامل ریزش مو در آقایان استفاده از محصولات بهداشتی و مراقبتی نامناسب است. پوست سر و جنس موی هر فردی متفاوت از دیگری است. شرایط موی شما حتی می تواند با خواهر یا برادرتان هم متفاوت باشد. بنابراین لازم است برای شستشوی مو و رسیدگی به آن، از محصولات مناسب پوست و موی خود استفاده کنید تا کمتر دچار ریزش مو شوید.
استفاده بی رویه از لوازم آرایش مو
بسیاری از آقایان تمایل شدیدی دارند تا از انواع کرم، واکس و ژل مو برای حالت دهی و استایل به موهای خود استفاده کنند. این محصولات دارای ترکیبات خاصی هستند که می توانند در گذر زمان افراد را به ریزش موی شدید دچار کنند. زمانی که از این محصولات استفاده می کنید، پوست سر چرب شده و نمی تواند به درستی تنفس کند.
در نتیجه در رشد فولیکول مو اختلال ایجاد می شود و نه تنها مبتلا به ریزش موی شدید می شوید، بلکه از سرعت رشد موهای جدید شما نیز کاسته می شود. همچنین اگر موهای بلندی دارید، بهتر است برای بستن موها از کش مناسب استفاده کرده و تا حد امکان از کشیدن زیاد موها خودداری کنید. این کار می تواند باعث سست شدن ریشه مو و افزایش ریزش در آن ها شود.
دیگر عوامل ریزش مو در آقایان
علاوه بر موارد فوق، موارد دیگری نیز در ریزش موی آقایان نقش دارند که در ادامه به چند مورد از آن ها اشاره می کنیم:
- ابتلا به بیماری های مختلفی همچون سرطان، لوپوس و…
- مصرف الکل، دخانیات و…
- زیاده روی در مصرف برخی مکمل ها از جمله مکمل های بدنسازی
- کم آبی بدن و خشک شدن موها
- افزایش سن
- کاهش شدید وزن
- کمبود ویتامین های مورد نیاز بدن از جمله ویتامین B
- مصرف بیش از حد مواد غذایی که سرشار از ویتامین A هستند.
- فقر آهن و کم خونی شدید
- اختلالات هورمونی
- کم کاری تیروئید
- استفاده بیش از حد از کلاه و تعریق زیاد در ناحیه سر
- رژیم غذایی نامناسب
- استفاده از داروهای شیمیایی خاص با عوارض ریزش مو
- ضعیف شدن سیستم ایمنی
- آسیب های جسمی همچون تصادف، بیماری های ویروسی مانند کرونا، عمل جراحی و…
جلوگیری از ریزش مو با مزوتراپی و PRP مو
یکی از راه های موثر برای درمان ریزش مو، استفاده از روش های درمانی مزوتراپی مو و PRP مو است. در ادامه به صورت مختصر با این دو روش آشنا می شویم.
مزوتراپی مو
این روش خاصیت درمانی فوق العاده بالایی داشته و به صورت تزریقی انجام می شود. در این روش بسیاری از آنزیم ها، مواد مغذی و ویتامین های مورد نیاز برای رشد مو، به پوست سر تزریق می شوند. افرادی که در مراحل اولیه ریزش مو هستند می توانند از این روش کم تهاجمی برای درمان ریزش موی خود استفاد کرده و نتایج شگفت انگیز آن را مشاهده کنند.
PRP مو
در روش پی آر پی مو از خون خود بیمار برای درمان ریزش مو استفاده می شود. در این روش به کمک دستگاه های مخصوصی، پلاکت ها و پروتئین های موثر در رشد مو از خون بیمار جدا شده و برای تزریق درون یک سرنگ قرار می گیرند. روش PRP مو در افزایش رشد و ضخامت موها بسیار تاثیرگذار است. معمولا پزشکان پس از معاینه کامل بیمار تشخیص می دهند که کدام روش می تواند برای فرد موثرتر و بهتر باشد.
بدون دیدگاه